milosepo4208

12/05/2009 Nova Opel Astra (2010) i zvanično

Generalna — Autor milosepo4208 @ 13:51
32 Votes
Quantcast

Nova Opel Astra ce najvise novih estetskih detalja naslijediti od vece sestre Insignia-e, koja je izgleda predstavljala dizajnersku prekretnicu u Opelu, te uvodi potpuno novi dizajnerski jezik.licnost sa Insignia-om nastavlja i unutrasnjosti, gdje ce sada Astra imati slicnu centralnu tablu sa velikim brojem dugmica za raznorazne komande od klima uredaja do radija Ocekuje se da ce u novoj Astri zaziviti i citav niz novih elektronskih sistema Opela tipa Front Camera System koji je zaduzen za detekciju saobracajnih znakova te upozorava vozaca ako ne postuje iste. Dalje tu je Adaptive Front Lighting sistem koji prilagodava sirinu snopa svjetlosnih zraka farova zavisno od vanjskih uslova i konfiguracije podloge. Adaptive Chassis System koji elektornski se brine o suspenziji automobila. A u zelenoj izvedbi nove Astre premijerno ce se pojaviti i start&stop sistem.

Opel ce sa novom Astrom poceti uvoditi i nove turbo benziske motore zapremina 1.4-1.6 L koji ce razvijati 130, 150 i 170 KS, prvo ce doci mali 1.4 turbo motor, a tek kasnije 1.6 L turbo motor. Najaca benziska varijanta, a i uopste najaca izvedba Astre ce biti pokretana 2.0 L turbo motorom koji bi trebo razvijati vise od 250 KS, a nalazi ce se pod haubom Opel Astre OPC. Naci ce se tu vec i standardne dizelske izvedbe od 1.7 L i 2.0 L CDTI . Nova Opel Astra dolazi ce u nekoliko karoseriskih oblika ito kao: hatchback, kupe (GTC varijanta), karavan, sedan i kabriolet (TwinTop). U Velikoj Britaniji prodavati ce se kao Vauxhall Astra, sa najacom varijantom Vauxhall Astra VXR. Zvanicno predstavljanje Nove generacije Opel Astre ocekuje se za godinu dana!


Audi Q5 Hybrid quattro 2011

Generalna — Autor milosepo4208 @ 13:47

Audi Q5 Hybrid quattro 2011

Na Salonu u Los Anđelesu Audi će predstaviti svog novog hibridnog ljubimca Q5. Iz ove nemačke autokompanije nisu bili škrti kada je reč o fotografijama i tehničkim detaljima.

Pod haubom će se naći 2,0-litarski TFSI benzinski motor sa 211 KS uparen sa električnim motorom snage 44 "konja".

Kombinovana snaga iznosi oko 245 KS i 480 Nm, pa ovaj luksuzni crossover iz mesta do 100 km/h stiže za 7,1 sekundu, dok je maksimalna brzina koju postiže 222 km/h.

Hibridni Q5 može se kretati i samo na elektropogon, ali mu maksimalni domet iznosi svega 3 kilometra i to pri brzinama do 60 km/h.

Ovaj automobil ima pogon na svim točkovima i prosečno bi trebalo da troši oko 7 litara na 100 pređenih kilometara, a pretpostavlja se da bi emisija CO2 trebalo da bude manja od 160 g/km.

Pored hibridne "mašinerije", opremljen je i gumama sa malim otporom pri kotrljanju, specijalnom značkom, ali su na njemu vidljive još neke sitne izmene, čisto da bi oštro oko razaznalo da nije reč o regularnom modelu Q5.

Automobil će imati i bežičnu internet konekciju i posebnu boju karoserije - "polarno srebrnu".

U prodajne salone hibridni "Nemac" trebalo bi da stigne sredinom 2011. godine, a cene i detalji će biti poznati nakon premijere u Los Anđelesu.

Powered by blog.co.yu