milosepo4208

21 Okt, 2010

Novi Porse hibridno vozilo

Generalna — Autor milosepo4208 @ 21:15

Porscheovi budući modeli imaće i svoje hibridne predstavnike


[20.10.2010.]
Porscheovi budući modeli imaće i svoje hibridne predstavnike

Sve strožije regulative polako primoravaju i Porsche da se okrene razvoju hibridnih tehnologija za svoje automobile. Porscheovi inženjeri trenutno rade na hibridnoj tehnologiji koja će biti sastavni deo cele njihove game vozila.

Hibridni Cayenne i Panamera uz pogon na prednjim točkovima koriste hibridni pogon smešten ispod putničke kabine. Ovako regulisan hibridni pogon neće biti moguće izvesti na manjim modelima sa pogonom na zadnjim točkovima. Taj problem trebao bi da bude rešen tehnologijom iz budućeg 918 Spyder-a jer će na njegovom pogonu biti zasnovani svi naredni hibridni pogoni Porscheovih sportskih modela. Porscheov šef razvoja Wolfgang Duerheimer je potvrdio da će Porscheovi modeli u skoroj i daljoj budućnosti koristiti hibridni pogon.

Kako bi se dodatno smanjila potrošnja goriva osim uvođenja hibridnog pogona biće povećana upotreba karbona pri proizvodnji automobila. Osim toga, Porsche će napraviti i radikalni zaokret u pogledu agregata. Tako bi u skorijoj budućnosti Porscheovi automobili mogli biti pokretani četvorocilindričnim agregatima.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu