milosepo4208

Novi Passata

Generalna — Autor milosepo4208 @ 18:07

Predstavljen novi Passat


[30.09.2010.]
Predstavljen novi Passat
Predstavljen novi Passat
Predstavljen novi Passat
Predstavljen novi Passat
Predstavljen novi Passat
Predstavljen novi Passat

Iako nosi oznaku sedme generacije, već smo ranije znali da će razlike između novog i još uvek aktuelnog Passata biti slične onima između V i VI generacije Golfa.

Ovaj automobil nosi oznaku B7, izgleda poput facelifta modela B6, a u Volkswagenu tvrde da su sve površine na automobilu osim krova nove i na limuzini i na karavanu. Spolja su te razlike manje uočljive, a tome u prilog govori i samo 4 mm duža karoserija (4,769 mm limuzina i 4,771 mm karavan) dok su i visina i širina oba automobila ostale nepromenjene. Narednu generaciju Passata krasi atraktivnija maska hladnjaka, a novi je dizajn prednjih i zadnjih svetala.

Bazni agregat će biti dizalaš od 1600 ccm TDI sa 105 KS, dostupan i sa Start&Stop sistemom i u ovoj kombinaciji Passat ima teoretsku autonomiju od čak 1600 km. Sledi dizelaš od 2000 ccm TDI u verzijama sa 140 i 170 KS. Najslabiji benzinski agregat ima 1400 ccm (TSI) a razvija 122 KS. Slede benzinci od 1800 ccm TSI (160 KS) i 2000 ccm TSI (211 KS), a u vrhu ponude je V6 agregat od 3600 ccm sa 300 KS.

Prve isporuke kreću početkom naredne godine, a cene će biti objavljene pre kraja godine.


Lotus u Parizu predstavio koncept gradskog automobila

Generalna — Autor milosepo4208 @ 18:05
 
[06.10.2010.]
Lotus u Parizu predstavio koncept gradskog automobila
Lotus u Parizu predstavio koncept gradskog automobila
Lotus u Parizu predstavio koncept gradskog automobila

Lotus je pored pet novih sportskih modela na salonu automobila u Parizu predstavio i novi koncept malog gradskog automobila koji bi trebao da bude konkurent Miniju.

Ovaj elektroautomobil ima autonomiju od 60 km, a za dopunjavanje litijum-jonskih baterija koristi 1.2 l trocilindrični motor koji mu produžava autonomiju na ukupno 500 km. Težina automobila iznosi 1.400 kg, a ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 9 sekundi.

Prepoznatljiv Lotusov prednji kraj, difuzori i šire gume daju ovom gradskom automobilu sportskiji izgled. Ima i panoramski krov, a unutrašnjost je izrađena u kombinaciji kože i karbona.


Toyote Prius štetna za okolinu

Generalna — Autor milosepo4208 @ 17:55

Proizvodnja Toyote Prius štetna za okolinu

 
Proizvodnja Toyote Prius štetna za okolinu

Prema Toyotinim rezultatima istraživanja, proizvodni proces ekološki prihvatljivog Priusa nanosi mnogo veću štetu okolini nego što se očekivalo. To se prventsveno odnosi na komplikovanu izradu nikl-metalnih baterija koje se koriste za napajanje elektromotora i ostalih električnih komponenti.

Nikl se dobija u rudnicima na severu Kanade. Teretnim brodovima se prevozi u Evropu na preradu. Nakon prerade u Evropi na dalju obradu se šalje u Kinu, pomorskim ili železničkim putem. Tek nakon ove obrade stiže u Japan u obliku spremnom za izradu samih baterija. Ne računajući troškove, u okolinu se pri tome ispuste velike količine otrovnog otpadnog materijala koje se ne mogu iskoristiti.

Toyotini inženjeri su shvatili kakve sve posledice takav proizvodni proces ostavlja na okolinu i prema zadnjim informacijama pokreću nove metode prerade samog nikla i ostalih komponenti elektropogona. Ove metode se ne odnose isključivo na Prius, već i na Lexusove modele RX 450h i HS 250h.


Nova astra Classic 3

Generalna — Autor milosepo4208 @ 21:44

Astra Classic III sa osam točkova


[11.10.2010.]
Astra Classic III sa osam točkova

Beoauto, ovlašćeni prodavac i serviser Opel vozila povodom pedeset godina rada organizuje veliku prodajnu akciju Astri Classic 3 u kojoj omogućuje uštedu i obezbeđuje odlično opremljene automobile po izuzetnim cenama, a svakom kupcu poklanja i četiri zimska točka (pneumatici + felne).

Astra Classic III osmišljena je da odgovara željama i potrebama svih koji se u njoj voze. Njeni moćni i fleksibilni motori sa efikasnom potrošnjom i beskompromisni bezbednosni koncept dodatno potvrđuju da ovaj automobil na najbolji način podržava svaki stil vožnje. Premda je odavno postala sinonim za uživanje u vožnji, aktuelnim cenama dobija potpuno novu dimenziju.

Astra Classic III - 1.6/115KS, četvoro vrata, klima uređaj, radio CD uređaj sa šest zvučnika, četiri vazdušna jastuka, ABS, prednja svetla za maglu, servo upravljač presvučen kožom na kojem su komande za radio/CD, elektro podizače prednjih stakala, elektro-podesivi retrovizori i centralno zaključavanje - za samo 11.999 evra, dok cena verzije 1.4/90KS sa petoro vrata iznosi 11.140 evra. U cene su uračunate carinske dažbine, trnasportni troškovi i PDV.


Novi BMW X4

Generalna — Autor milosepo4208 @ 21:40

BMW X4 blizu ulaska u serijsku proizvodnju


[15.10.2010.]
BMW X4 blizu ulaska u serijsku proizvodnju

Prema najnovijim informacijama BMW X4 bi mogao da dobije zeleno svetlo za serijsku proizvodnju što znači da uskoro možemo da očekujemo koncept koji će ga najavljivati.

Ukoliko su ove informacije tačne crossover X4 bi mogao da se pojavi na tržištu u naredne dve do tri godine. Dizajn automobila još uvek nije završen, ali oni koji su videli skice tvrde da će se X4 od modela X3 razlikovati kao što se X6 razlikuje od modela X5.

Ovaj model proizvodiće se u Americi gde se od nedavno proizvode svi BMW-ovi crossoveri. S obzirom da će novi X4 biti zasnovan na nedavno predstavljenom BMW-u X3, najverovatnije će koristiti iste agregate. Agregati će biti upareni sa 6-stepenim, 7-stepenim i 8-stepenim menjačima.


Novi Porse hibridno vozilo

Generalna — Autor milosepo4208 @ 21:15

Porscheovi budući modeli imaće i svoje hibridne predstavnike


[20.10.2010.]
Porscheovi budući modeli imaće i svoje hibridne predstavnike

Sve strožije regulative polako primoravaju i Porsche da se okrene razvoju hibridnih tehnologija za svoje automobile. Porscheovi inženjeri trenutno rade na hibridnoj tehnologiji koja će biti sastavni deo cele njihove game vozila.

Hibridni Cayenne i Panamera uz pogon na prednjim točkovima koriste hibridni pogon smešten ispod putničke kabine. Ovako regulisan hibridni pogon neće biti moguće izvesti na manjim modelima sa pogonom na zadnjim točkovima. Taj problem trebao bi da bude rešen tehnologijom iz budućeg 918 Spyder-a jer će na njegovom pogonu biti zasnovani svi naredni hibridni pogoni Porscheovih sportskih modela. Porscheov šef razvoja Wolfgang Duerheimer je potvrdio da će Porscheovi modeli u skoroj i daljoj budućnosti koristiti hibridni pogon.

Kako bi se dodatno smanjila potrošnja goriva osim uvođenja hibridnog pogona biće povećana upotreba karbona pri proizvodnji automobila. Osim toga, Porsche će napraviti i radikalni zaokret u pogledu agregata. Tako bi u skorijoj budućnosti Porscheovi automobili mogli biti pokretani četvorocilindričnim agregatima.


Predstavljen novi Ford Range

Generalna — Autor milosepo4208 @ 14:16
Međunarodni salon automobila u Sidneju je poslužio Fordu kao mesto za premijeru nove generacije pick-up modela Ranger. Atraktivan novi izgled karoserije sada znači da je Ranger postao vizuelno znatno prihvatljiviji i kupcima koji ovakvu vrstu vozila do sada nisu uzimali u obzir prilikom kupovine. Sa povećanim međuosovinskim rastojanjem od 3.22 m i širim tragom točkova Ranger je postao upotrebljiviji, posebno ako se uzme u obzir da je površina tovarnog dela sada 1.55 x 1.60 m. Ford Ranger će se na tržište isporučivati sa 2.2 litarskim Duratorq TDCi dizelašem od 150 KS, kao i snažnijim TDCi dizelom od 3.2 l i 200 KS. Pogon Rangera može biti sa na dva ili na sva četiri točka, a upotrebom novih sistema, poput Adaptive Load Control, Trailer Sway Control, Voice Control-a i zadnje kamere, vožnja je postala bitno bezbednija.
 automobilizam

Generalna — Autor milosepo4208 @ 13:52
Dobrodosli na ovaj Blog.rsHteo bi da vam kazem nesto o automobilizmu...OPEL CORSA

Generalna — Autor milosepo4208 @ 19:11
   Korsa  je   model iz klase malih auto.U vecini evropskih zemalja ovaj model je poznat pod imenom Opel Korsa.U egleskoj prodavan pod imenom Voksxep nova.(Korsa A).Vokshep kosa i (Korsa B i C).U japanu nosi ime opel buma,posto na tamasnjem trzistu postoji  tojotin model po imenu korsa.U australiji se korsa B i C prodaju pod imenom Xopben baruna.Proizvodnja za tamosnje trziste je prekinuta 2003 god.
«Prethodni   1 2

Powered by blog.co.yu